czerwca 30, 2017

Cebulowy schabowy w cebulowej panierce

Dziś na obiad poleca się cebulowy schabowy:). Tradycyjny kotlet zyskał na cebulowym posmaku za sprawą mieszanki suszonej, sproszkowanej cebuli i cebul prażonej. 


3 duże kotlety schabowe
3/4 szklanki bułki tartej
1/4 szklanki mąki
1/4 szklanki mieszanki cebuli prażonej i suszonej cebuli w proszku
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
2 jajka 
olej

1.  Kotlety rozbijamy niezbyt cienko. Posypujemy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem granulowanym. 
2. W głębokim talerzu za pomocą widelca ubijamy jajka. W drugim talerzu mieszamy ze sobą bułkę tartą, mąkę i cebulową mieszankę, 
3. Kotlety dokładnie maczamy w jajku, następnie obtaczamy w mieszance bułki, cebuli i mąki. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju po około 5 minut z każdej strony, na niedużym ogniu. 





2 komentarze:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP